Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Pewdiepie gör rasistiskt klavertramp – igen

Publicerad: 11 september 2017, 09:26

"What a fucking nigger". Så sade Felix "Pewdiepie" Kjellberg när han trodde att han inte var i sändning. Det är inte första gången som Youtubestjärnan med 57 miljoner prenumeranter hamnar i blåsväder efter rasistiska uttalanden.


Ämnen i artikeln:

PewdiepieYoutubeRasism

Med sin enorma följarskara är svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg inte bara världens största Youtubestjärna. Han är också en maktfaktor med inflytande och med genomslaget så klart också attraktiv för varumärken.

Men under en livesändning i söndags så hände det igen. På plattformen Twitch så uttryckte Pewdiepie sig rasistiskt. Allt fångades i ett klipp som fått stor uppmärksamhet på Twitter.

"What a fucking nigger", säger PewDiePie i klippet och fortsätter:

"Jeeees, oh my god. What the fuck, sorry but what the fuck. What a fucking asshole. I dont meen that in a bad way...".

I en video säger Youtubestjärnan att han för stunden hade glömt bort att han var med i en livesändning.

Pewdiepie har en historia av rasistiska kontroverser bakom sig. I februari briserade den största skandalen då bröt med Youtubern efter hans grova skämt om judar.

På sociala medier och i techkretsar är många hårda i sin dom över Pewdiepies språkbruk. En som går långt är Sean Vanaman, medgrundare till spelutvecklingsstudion Campo Santo, som uppmanar till bojkott mot Pewdiepie.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PewdiepieYoutubeRasism

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.