Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

PewDiePie lanserar show på Twitch

Publicerad: 11 april 2017, 08:48

Världens största youtuber, svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg, lanserar en ny show på streamingplattformen Twitch.


Ämnen i artikeln:

TwitchPewdiepieYoutube

De senaste månaderna har världens största Youtuber, Felix "Pewdiepie" Kjellberg, ventilerat sina frustrationer mot streamingplattformen. Han har bland annat kallat den pågående annonsskandalen för "kraftigt överdriven" även om han förstår annonsörer som inte vill att deras annonser ska dyka upp bredvid hatiskt innehåll.

– Anledningen till varför folk älskar YouTube är för att det är gratis, det är öppet och du får säga vad du vill. Det är inte som TV där folk säger "Nej du får inte säga det för då gör vi det här". Det verkar som att YouTube nu tvingas bli mer och mer likt traditionell TV vilket kommer vara dåligt för alla, berättade han i ett videoinlägg kallat "YOUTUBEISOVERPARTY" där han också annonserade sin nya show "Best Club", som kommer sändas en gång i veckan på streamingplattformen Twitch.

Kjellberg har tidigare kritiserat medierapporteringen kring en incident där han anklagades för att ha spridit anti-semitiska skämt ett flertal gånger. Som en följd av skämten drog Disney in sin annonsering på Kjellbergs kanal och YouTube ställde in den andra säsongen av "Scare Pewdiepie".

Den nya showen,"Best Club", är en del av Kjellbergs varumärkessatsning "Netglow", en crowdsourcad kanal han hoppas kunna erbjuda mer material än "Best Club" framöver. Han är sedan tidigare involverad i videonätverket Revelmode, ett nätverk som fokuserar på att producera exklusiva program.

Twitch har tidigare varit en plattform som huvudsakligen fokuserat på e-sportstreaming.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TwitchPewdiepieYoutube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.