Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Poddarna som slår Alex och Sigge

Publicerad: 1 november 2016, 12:59

Alex och Sigge är inte störst, enligt undersökningen Orvesto Konsument

Andra upplagan av Orvesto Konsument rankar svenska poddar. Undersökningen visar att P3 Dokumentär och P1 Dokumentär är populärast bland lyssnarna.


Ämnen i artikeln:

Orvesto KonsumentAlex och Sigges podcastPodcast

Resumé har sedan tidigare rapporterat om framgångarna för Alex och Sigges podcast. Podden som rullat i drygt fyra år drar in över en miljon kronor i månaden på sponsorskap och är i många ögon synonyma med poddtrenden.

Men i undersökningen Orvesto Konsument 2016:2 är det i stöllet Sveriges Radios poddar som har störst räckvidd.

P3 Dokumentär är i en klass för sig med över en miljon lyssnare varje månad.

Alex och Sigge hamnar på tredje plats följt av, Värvet, Gry och Anders, Filip och Fredrik och Fredagspodden med mellan cirka 150 000 och 250 000 lyssnare en genomsnittlig månad.

I Orvest Konsument 2015:1 svarade 21 procent att de lyssnar på podcast minst en gång i månaden eller oftare. Året efter, i mätningen 2016:1 var motsvarande siffra 25 procent.

Ökningen fortsätter då siffran för 2016:2 landar på 29 procent. Det innebär en ökning på 38 procent från mätningen 2015:1 fram till nu.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.