Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Pojkbandsparodin som gör narr av motståndarna

Publicerad: 10 april 2015, 07:20

De politiska rivalerna – som pojkband

The Green Party i Storbrittanien har gjort en valfilm som visar de konkurrerande politiska partiledarna som medlemmar i ett pojkband.


Ämnen i artikeln:

David Cameron

Filmen är en del av valkampanjen som ska ge Green Party, som har en kvinnlig partiledare, en skjuts inför valet den 7 maj och började sändas på BBC under torsdagskvällen. Filmen innehåller satiriska versioner av de fyra manliga partiledarna som medlemmar i det fiktiva pojkbandet ”Coalition”.

Kvartetten sjunger sången ”Change the Tune” och ska visa deras politiska likheter. Männen som parodieras är landets konservativa premiärminister David Cameron, Nick Clegg från Liberal Democrats, Labours Ed Miliband och Ukips ledare Nigel Farage. Det enda som särskiljer dem är färgen på deras slipsar.

– Under många år har de etablerade partierna sjungit från samma notblad konsensus – vilket gör att alla slutit upp bakom åtstramningsekonomin, privatiseringar av våra offentliga tjänster och passivitet kring klimatförändringar. The Green Party erbjuder ett reellt alternativ till ”business-as-usual-politiken”, säger Green Partys partiledare Natalie Bennet i ett uttalande.

Bakom filmen ligger Creature of London.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

David Cameron

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.