Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Politism startar podd

Publicerad: 28 mars 2018, 07:18

I dag är det premiär för Politism podcast "Den ideologiska frågan". I det första avsnittet intervjuas Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.


Ämnen i artikeln:

Eric RosénPolitism

I podden kommer en gäst per program – en politiker eller opinionsbildare – att prata om ideologi och knepiga principfrågor. Leder samtalen gör chefredaktör Eric Rosén. Samtalen syftar att lyfta fram politiken bortom dagsaktuella frågor.

I premiäravsnittet gästar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

– Jag älskar politisk konflikt och hårda, rappa debatter. Men jag har också känt en stark längtan efter ett samtal där man försöker lyssna på varandra, oavsett hur mycket eller lite man håller med varandra. Den här podden är en direkt konsekvens av denna längtan, säger Eric Rosén i en kommentar och fortsätter:

– Våra läsare på Politism har generellt starka politiska åsikter och är säkra på vad de tycker i sakfrågor. Men i kontakten med dem märker vi också att de är betydligt mindre säkra på vilken ideologi och vilka grundprinciper som ligger bakom partiernas ställningstaganden. I bästa fall kan vi bidra till att öka intresset för de delarna.

I de kommande två avsnitten gästar moderata ungdomsförbundets förbundsordförande Benjamin Dousa (M) och skribenten och författaren Kajsa Ekis Ekman. Podden kommer sedan att fortsätta med nya gäster under hela valåret.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Eric RosénPolitism

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.