Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Rapport: 9 av 10 tonåringar streamar dagligen

Publicerad: 11 september 2015, 10:04

En ny undersökning visar att 90 procent av alla ungdomar kollar på onlinevideo dagligen. Men "gammel-tv" är samtidigt inte helt uträknat.


Ämnen i artikeln:

MMSSVT PlayYoutubeHBO NordicNetflixStreaming

Bakom rapporten står MMS som har studerat konsumtionen av rörlig bild. I gruppen 9-19-åringar ligger räckvidden på hela 90 procent medan den för befolkningen som helhet ligger på 50 procent.
– De unga tittarna ser betydligt mer på rörlig bild på nätet än genomsnittsbefolkningen. Men det finns skillnader inom målgruppen. 9-12-åringarna är mer orienterade mot TV och TV-sändningar, medan 13-19 åringarna i högre grad tittar på nätet, säger MMS vd Magnus Anshelm i en kommentar.

Samtidigt slår MMS fast att tonårigar fortfarande tittar på tv. Det är tillfället som avgör vilken typ av skärm som de konsumerar innehållet på.
– Det handlar inte om det ena eller det andra, utan om både och. De väljer att titta på det innehåll och på den skärm som finns tillgänglig och passar bäst i varje situation.

I gruppen 9-12 åringar är tittandet på traditionell tv högre än bland 13-19-åringarna som i större grad konsumerar rörlig bild på nätet. En majoritet av de yngsta svarar att de kommer att skaffa en tv-apparat när de flyttar hemifrån medan en femtedel av 17-19-åringarna inte tänker göra det.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.