Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Reklambyrån Cordovan utvecklar plattform för virtuella events

Publicerad: 28 januari 2021, 09:29

Coronapandemin har fått fysiska events att flytta till nätet. Nu lanserar Cordovan tjänsten Wizitory där kunderna kan skapa events och mässor i 3D.


Ämnen i artikeln:

CordovanEvent

Reklambyrån Cordovan Communication i Göteborg har tidigare arbetat mycket med fysiska events och mässor och har utvecklat verktyget Wizitory under nio månader med hjälp av sina digitala experter och 3D-kreatörer. Syftet är att bygga virtuella miljöer som är nära identiska med verkligheten. Det kan handla om byggnader, ett befintligt showroom eller en eventyta på flera tusen kvadratmeter som återskapas och visualiseras utifrån våra kunders önskemål. Det ger möjligheten till livesända event, filmer, chattar, omröstningar, möten, tävlingar, test, 3D- modeller av nya produkter och annat marknadsmaterial.

Den digitala plattformen är både html-baserad och responsiv – vilket innebär att den fungerar oavsett vilken webbläsare och enhet du använder. Plattformen kan dessutom besökas av ett obegränsat antal eventdeltagare och det spelar ingen roll var i världen du befinner dig. 

Byrån har bland annat hjälpt Högskolan Väst att bygga ett virtuellt campus i syfte att attrahera nya studenter i coronatider och som ett långsiktigt komplement till det fysiska mötet. På högskolans virtuella eventyta går det till exempel att virtuellt träffa några av högskolans studenter, göra ett digitalt test för att se vilken högskoleutbildning som passar just dig bäst och läsa mer om kursutbudet i biblioteket.

Byråns vd Mikael Stenberg bedömer att mötesindustrin står inför stora förändringar efter ett 2020 där majoriteten av alla stora fysiska events och mässor ställs in eller digitaliserats. 

–Vi tror att virtuella events kommer bli allt vanligare, framförallt genom att komplettera fysiska mässor, event, seminarier och liknande. Coronapandemin har självklart bidragit till den utvecklingen och vi är övertygade om att allt fler nu upptäcker fördelarna med virtuella events, säger han i en kommentar. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

CordovanEvent

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.