Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Röda Korset gör musikvideo för kvinnor i katastrof

Publicerad: 8 mars 2018, 11:42

Den 8 mars släpper Röda Korset en ny version av låten Queen. Musikvideon är en del av kampanjen #medsyster. Bland artisterna märks Janice och Sabina Ddumba och bakom produktionen står OTW.


Ojämlikhet, diskriminering och våld förvärras under katastrofer och krig. Dessutom används våld och sexuellt våld mot kvinnor och barn ofta som vapen under väpnade konflikter. Låten Queen (Medsyster Version) är en del av Röda Korsets kampanj #medsyster. Kampanjen lyfter fram de erfarenheter som kvinnor i olika delar av världen delar.

– Ensam är det svårt att göra skillnad, men utsatta flickor och kvinnor har ofta en stark vilja att göra skillnad för sig och sin familj. Med rätt stöd får de möjligheten, säger Maria Demetriou, kampanjledare på Röda Korset i en kommentar.

– Musikvideon och låten kommunicerar precis det, att erfarenheterna är gemensamma men också att vi tillsammans har möjlighet att göra skillnad och att själva ta makten över framtiden. Vi har valt fem artister som verkligen utstrålar den styrkan, säger Mina Fagerfjäll, producent på OTW i en kommentar.

En av artisterna som medverkar i kampanjen, Janice, kommenterar så här:

– Att göra den här låten, på det här sättet - med en massa kvinnor som går ihop för att hjälpa andra känns så sjukt mäktigt,

Förutom Janice deltar även artisterna Sabina Ddumba, AMWIN (tidigare Amanda Winberg) och LASH. Projektet involverade alla som identifierar sig som kvinnor och produktionen ska åstadkomma tillsammans. Låten och musikvideon har premiär på internationella kvinnodagen.

– Tillsammans med OTW tog vi formatet och det känns helt rätt. Vi visar att varje enskild kvinna kan ta sig an det hon vill samtidigt som det finns en enorm kraft i systerskapet där vi tillsammans kan skapa förändring, säger Maria Demetriou.

En releasefest kommer att hållas på Hornhuset i Stockholm den 8 mars, där alla artister framför låten live för första gången. Festen är öppen för alla över 20 år.

Deltagande artister: Janice, Sabina Ddumba, AMWIN (tidigare Amanda Winberg) & LASH
Musikproducent: Natali Noor Persson
Regissör: Nicolina Knapp (som regisserat bland annat grammisnominerade musikvideon till Mwuana – Switch)

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.