Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Ronaldos sponsorer skakade av våldtäktsanklagelserna

Publicerad: 5 oktober 2018, 06:21

Nike en av de sponsorer som uttryckt oro efter avslöjandena om Ronaldo, därför är partiledarna tysta och Netflix står för 15 procent av nättrafiken i världen. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SponsringSponsorerNikeCristiano Ronaldo

Efter våldtäktsanklagelserna – Ronaldos sponsorer skakade
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt som ska ha ägt rum 2009 och utreds av polisen i Las Vegas. Något som uppdagades i ett uppmärksammat reportage av den tyska veckotidningen Der Spiegel där kvinnan som anklagar Ronaldo uttalar sig. Superstjärnan har själv nekat till anklagelserna, men nu uttrycker sponsorerna oro, skriver Expressen: Rädda Barnen, där Ronaldo är ambassadör skriver: "Vi är nedslagna av nyheten vi har sett de senaste 24 timmarna och arbetar för att få mer information".
EA Sports; som använder Ronaldo som ansikte utåt för sitt nyligen lanserade spel Fifa 19, skrivit i ett uttalande att de "sett de oroande rapporterna". Ronaldos storsponsor Nike gick ut och kommenterade situationen till nyhetsbyrån AP under torsdagen: "Djupt oroade över de skakande anklagelserna". Cristiano Ronaldo har själv nekat till anklagelserna och anlitat kändisadvokaten David Chesnoff.

Partiledarnas kommunikationsstrategi: Tystnad
Med den parlamentariska låsningen efter valet har partiledarna nobbat intervjuer med mediehusen. Förra helgen tackade både Stefan Löfven och Ulf Kristersson nej till att medverka i SVT:s Agenda. Veckan dessförinnan hade både Jan Björklund och Annie Lööf gett kalla handen och programmets projektledare Mikael Pettersson säger till Expressen att det är betydligt svårare att få partiledarna att ställa upp. Timros Johan Ingerö som var presschef hos KD:s dåvarande partiledare Göran Hägglund anser att det är den gemensamma tystnaden en medveten strategi:
– Och där hamnar man väldigt, väldigt lätt i en intervjusituation. Både politik och journalistik är konfliktdrivet och om man vill lugna ner känslorna litegrann för att kunna få till någon typ av samtal längre fram kan en intervju vara en nackdel, säger han till Expressen och fortsätter:

– Antingen får man höra att man är otydlig. Eller så är man inte otydlig och då beror det på att man varit ganska ultimativ. Och att vara ultimativ före en förhandling är inte så klokt.

Rapport: Netflix utgör 15 procent av nättrafiken i världen
Enligt en färsk global rapport från nätverksföretaget "Sandvines" dominerar streamingjätten Netflix världen över och är den tjänst som konsumerar mest bandbredd. Enligt rapporten står Netflix för 15 procent all strömmas internettrafik globalt. Det skriver Mashable.

Instagram skickar snart din positionsdata till Facebook
Efter att grundarna nyligen lämnade Instagram har många uttryckt en oro över vilken riktning ägaren Facebook kommer att ta plattformen. Techcrunch rapporterar att Instagram är I utvecklingsfasen av en ny funktion där du I säkerhetsinställningarna kan tillåta att dela din positioneringshistorik med Facebook. GPS-datan som Instagram samlar, även när användarna är utloggade från appen, kommer att hjälpa Facebook att rikta annonser med relevant innehåll utifrån dina positioner.

CP+B stänger kontoret i LA
MDC Partners-ägda CP+B stänger kontoret Los Angeles och samlar i stället den nordamerikanska verksamheten i Boulder. Förändringen kommer två månader efter att grundaren Alex Bogusky meddelat sin återkomst till företaget som chief creative engineer. I ett uttalande från Bogusky är har kontoret blivit "överflödigt" och hindrar byrån från att erbjuda "den absolut mest högkvalitativa kreativa produkten". Det rapporterar AdAge.

Instagram lanserar namntaggar
Instagram lanserar en ny funktion med namntaggar, syftet är att det ska bli enklare att följa personer på det sociala nätverket. Taggen visas upp för den som vill följa en på Instagram. För att följa behöver personen i fråga bara läsa av taggen med sin telefon – precis som QR-koder. Det skriver TheVerge.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.