Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Så går det för makthavarnas Tinder

Publicerad: 12 juli 2017, 08:47

Miltton Labs innovationschef Martin Borgs är nöjd med användartillväxten för Mingla.

Mingla har målet att bli appen för alla proffsminglare och lanserades i Almedalen förra året. Nu visar Miltton Labs dejtingapp stark användartillväxt och en moderat toppolitiker var mest efterfrågad i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenTinderMartin BorgsMiltton LabsDejting

Appen Mingla lanserades i App Store i samband med Almedalen 2016. Dejtingappen för makthavare är snarlik Tinder till utseendet, men syftar till nätverande snarare än kärleksmöten. Tjänsten är framtagen av Miltton Labs och ska enligt innovationschefen Martin Borgs ha tagit cirka 2000 arbetstimmar att ta fram.

Under onsdagsmorgonen passerade appen Mingla 10 000 användare. Och under Finlands pågående politikervecka SuomiAreena, går Mingla starkt framåt enligt Martin Borgs. Tidigare i somras lanserades appen på Folkemødet i Danmark, där ytterligare omkring 2000 användare tillkom. Näst på tur är den estniska politikerveckan Arvamusfestival i augusti.

– Jag var osäker på om danskar och finländare skulle ta till sig Mingla lika fort som det gick i Almedalen. Men det visar sig att de gillar att svajpa ännu mer än vad vi gör, säger Martin Borgs till Resumé.

Vad blir nästa steg?
– Att nå 10.000 användare har varit en drömgräns, som visar att vi är seriösa med satsningen. Nu är nästa steg att ta in kapital och partners som kan hjälpa oss att nå 100.000 användare.

Tjänar ni några pengar än?
– Nej, inte än så länge. Vi testar fortfarande olika affärsmodeller. Några exempel är en white label för tech-konferensen SIME och ett samarbete med SJ.

Miltton Labs har även tagit fram statistik som visar vilka tio personer som var populärast av de 6000 användarna i Almedalen. Med andra ord vilka som flest svajpande höger på.

1. Elisabeth Svantesson, vice partiledare (M), Riksdagen
2. Lisa Gunnarsson, Nordenchef, Linkedin
3. Hanna Westrin, digital kommunikatör, Moderaterna
4. Lisa Johansson, CMO Venture Cup, Venture Cup
5. Noura Berrouba, internationell styrelseledamot, European Youth Parliament
6. Oscar Rydman, affärsutveckling, Linkedin
7. Maria Ludvigsson, ledarskribent, Svenska Dagbladet
8. Amalia Berglöf, ordförande, Fler Unga
9. Liza Pettersson, konsult och opinionsanalytiker, Novus
10. Fredrik Wass, omvärldsbevakare, Sveriges Tidskrifter

Miltton Labs grundades förutom Martin Borgs av Fredrik "Feffe" Andersson som i dag är vd och André Assarsson. Bolaget gjorde en förlust på nära 2,3 miljoner kronor under sitt första brutna räkenskapsår.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.