Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Så gick det för Lidl:s gigantiska julmustflaska

Publicerad: 9 februari 2017, 12:15

Det här kastet har blivit viralt.

Det svåra kastet från Lilla Västerbron har toppat Youtube-Sverige trendade videon på Google, Instagram och Reddit.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketingLidlUniversal MusicYoutubeTalang

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I slutet av 2016 startade Universal Music sitt eget talangnätverk Tiny Spaceship, med syftet att knyta samman influencers, artister och varumärken.

Under julen inleddes ett samarbete med Lidl Sverige som gick ut på att göra världens största "bottle-flip" med Lidls julmust från Lidls egna varumärke Freeway.

En tre meter hög flaska fylld med julmust kastades från Lilla Västerbron i Stockholm och på mindre än en vecka hade klippet setts trettiofyra miljoner gånger.


– Nyckeln till framgång låg i en tydlig lanseringsstrategi från Universal Music, Tiny Spaceship och Lidls egna kanaler som gjorde att vi nådde den kritiska punkt där klippet på riktigt uppmärksammades och kunde bli viralt" säger Joakim Johansson, marknadschef på Universal Music i ett pressmeddelande.

Det vågade kastet från Lilla Västerbron genomfördes av Vlad och Daniel från Youtubekanalen Normel Tv som är medlemmar i Tiny Spaceship.

Förutom att toppa Youtube-Sverige trendade videon på Google, Instagram och Reddit.

– "Klippet och själva grundkonceptet innehöll en spännande utmaning, mycket känsla och en oväntad utgång, vilket också är essentiellt för att lyckas med viral spridning, tillägger Kristina Pernevill, social media manager på Lidl i en kommentar.

Videon blev en final på sommarens och höstens bottle flip-trend på nätet och många av de största Facebooksidorna så som LAD-Bible delade videon med sina följare.

Youtube: 2,3 miljoner visningar
Facebook 28 miljoner visningar
Instagram: 4,5 miljoner visningar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev