Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Så porrsurfas det i världen – Iphone dominerar i Sverige

Publicerad: 5 oktober 2015, 09:34

iOS-enheter störst på porrsurf i mobilen i Sverige.

Foto: Colorbox/montage.

Porr står för en stor del av världens internettrafik. Nu har erotiksajten Pornhub släppt statistik över hur surfandet har utvecklats. I Sverige dominerar iOS framför Android.


Ämnen i artikeln:

AndroidApplePornhub

Pornhub har vid flera tillfällen uppmärksammats för sin marknadsföring. Men de satsar också stort på datainsamling och analys av användarna. Nu har de presenterat statistik över bland annat hur porrsurfandet skiljer sig mellan de som besöker sajten via Apples operativsystem iOS och Googles Android.

I dag kommer drygt 60 procent av all trafik till Pornhub via mobila enheter. För fem år sedan låg siffran på blygsamma 12 procent. Sedan dess har också Android vunnit mark mot Apples iOS, och globalt står operativsystemet nu för 32 procent av alla besök (jämfört med 31 procent för iOS).

Pornhub har också analyserat mobiltrafiken från de 20 länder som de får flest besök från. Globalt sett är Android vinnare även här med 48 procent av trafiken (jämfört med 46 procent för iOS). Men Sverige skiljer sig från genomsnittet. Här har nämligen Apples operativsystem en andel på hela 66 procent. Endast i Australien är iPhone-dominansen större (67 procent). I exempelvis Indien och Argentina är förhållandet det motsatta med en Android-andel på 71 procent.

En annan detalj i Pornhubs undersökning är att Android-användarna i genomsnitt hänger längre tid på sajten. De lägger i genomsnitt 10:06 minuter på sina besök, medan iOs-användarna nöjer sig med 8 minuter och 40 sekunder. De som har Android botaniserar också mer i utbudet. De tittar på i genomsnitt 10,9 sidor/besök medan samma siffra för Apple är 9.8.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AndroidApplePornhub

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.