fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Så vill Systembolaget stoppa langning

Publicerad: 27 april 2015, 12:19

Bild ur filmen.

Systembolaget vill hjälpa äldre syskon att sluta langa alkohol till de yngre familjemedlemmarna. Den nya reklamfilmen är regisserad av Marcimain och kommer att synas digitalt och på bio – men inte i tv.

Ämnen i artikeln:

B-ReelSystembolagetMikael MarcimainForsman & Bodenfors

FT

Fredrik Thambert


När Valborg närmar sig är det vanligt att ungdomar försöker få äldre syskon att köpa ut alkohol från Systembolaget. Men det vill bolaget sätta stoppa för. Därför är unga vuxna målgruppen när de nu dramatiserar riskerna med langning.

– Vårt budskap är att ett nej betyder mycket. Majoriteten av ungdomarna skulle avstå från alkohol om de inte får den från någon som de känner, säger Kerstin Wallentin, kommunikationschef Systembolaget, i ett pressmeddelande.

Byrån som ligger bakom kampanjen är Forsman & Bodenfors. De har i sin tur anlitat produktionsbolaget B-Reel och den namnkunnige regissören Mikael Marcimain som bland annat har gjort långfilmerna Call Girl och Gentlemen. Filmen går i digitala kanaler från den 27 april – på Facebook, YouTube, samt på bloggnätverk. Den kommer även att gå på bio.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev