Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Samsung gör låt med 81-åriga influencern Lady Silver

Publicerad: 22 augusti 2019, 07:56

Anita "Lady Silver" Looström

Influencern Lady Silver (@byladysilver) gör sin debut i musikbranschen genom att släppa sin första låt vid 81-års ålder i samband med Summerburst som en del av hennes samarbete med Samsung.


Ämnen i artikeln:

Samsung

När festivalen Summerburst går av stapeln nästa vecka kommer det 81-åriga nätfenomenet Lady Silver att hjälpa hemelektronikjättens med att lyfta budskap "Do What You Can't".

Lady Silver, eller Anita Looström som hon egentligen heter har de senaste åren byggt upp en stor populäritet på på Instagram, där hon i dag har omrking 10 000 följare vilket gjort att Samsung har inlett ett samarbete med henne. För en tid sedan debuterade hon som DJ tillsammans med artisten Caroline Roxy.

Nu tas samarbetet till nästa nivå genom en specialskriven låt, tillsammans med artisten Victor Crone. Låten finns tillgänglig på Spotify, heter "Lady Silver" och handlar om att leva livet här och nu och att det aldrig är för sent för sent att lära sig nya
saker. I ett pressmeddelande kommenterar Anita "Lady Silver" Looström  musiksatsningen.

– Jag gör det här för att det är roligt, men lika mycket för att visa att det aldrig är för
sent att börja leva livet, att ta vara på möjligheter och förverkliga sina drömmar. Ålder
sitter mest i huvudet och musik kan göra dig yngre i både sinnet och kroppen. Jag villgärna göra mer musik och har redan fått förfrågningar om spelningar.

Samarbetet mellan Samsung och Lady Silver påbörjades i julas så Samsung gjorde en sociala medier-kampanj. När Samsung kontaktade artisten Victor Crone med frågan om han ville medverka, nappade han direkt.

– Anita har en fantastisk attityd som går hem i alla åldrar och det känns som hon kan lära sig vad som helst vilket är inspirerande att se, även för mig. När jag fick frågan om att göra detta projekt med Anita så kändes det självklart att tacka ja, säger Victor Crone i en kommentar.

Anita Looström har en bakgrund som barnmorska. Influencer-banan startade för ett par år sedan då den träningsintresserade Hon uupptäcktes på en hopprepsgrupp för 60-plussare, efter att gruppens tränare lagt ut bilder från träningspassen på sociala medier.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Samsung

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.