tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Satir som remissunderlag: Ger känga åt gubbväldet

Publicerad: 29 januari 2018, 16:02

Som ett remissvar till regerings utredare i frågan om vinster i välfärden lanserar Vårdföretagarna satirfilmen "Majken och de rosa luvorna". En film som ska visa vad som händer med kvinnliga företagare i vårdsektorn om förslaget på ett vinsttak förverkligas.

Ämnen i artikeln:

ReklamfilmGullers Grupp

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Filmen skildrar hur det är att driva företag inom kvinnodominerade branscher i Sverige. Filmen är ett sätt för branschorganisationen att visa hur Illmar Reepalus välfärdsutredning skulle påverka svenska vård- och omsorgsgivare och alla de som använder deras tjänster. Filmen passar också på att driva med.
– Vi ser en stor orättvisa i hur kvinnliga och manliga branscher behandlas av politiken. Vård- och omsorgsföretag beläggs med stränga vinstförbud samtidigt som exempelvis byggbolagen får göra hur stora vinster som helst på skattepengar. Den här orättvisan vill belysa med den här filmen som genom ett spetsigt budskap visar upp de här orättvisorna, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna i ett pressmeddelande.

Välfärdsföretagen har stor andel kvinnliga ledare, över hälften, 55 procent av vård- och omsorgsföretagen drivs av kvinnor, och inom den privata äldreomsorgen är andelen kvinnliga företagsledare 71 procent att jämföra med 29 procent i övriga näringslivet.

Filmen har lämnats in som remissvar till Göran Stiernstedt, regeringens utredare i utredningen "Ordning och reda i vården". Filmen är en uppföljare på "Majken & Reepalu" som fått stor spridning i sociala medier.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev