Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Scandic Anglais sponsrar Marcus Birros nya roman – utspelar sig på hotellet

Publicerad: 9 april 2018, 11:33

Marcus Birro

Foto: Andreas Elgstrand

På kort tid har författaren och mediepersonligheten Marcus Birro inlett två samarbeten med hotellkedjor. Scandic Anglais är sponsor till arbetet med hans nya roman som utspelar sig på hotellet där författaren också skriver boken. För Resumé berättar han om det konceptuella upplägget.

Ämnen i artikeln:

SponsringScandicFörfattareMarcus Birro

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Marcus Birro beskriver den nya romanen som en bok "om samtiden, kärleken, sveken, passionen, lögnerna och relationerna skildrat genom tillfälliga och planerade möten på Scandic Anglais". Marcus Birro kommer att dela med sig av arbetet med romanen på sina sociala medier och själva bokskrivandet kommer att ske på Scandic Anglais. Idén kommer från Marcus Birro själv som tog kontakt med Scandic Hotels som tackade ja till att sponsra författaren.

Hur ser du på finansieringsformen?
– Det är väl ingen egentlig finansieringsform. De betalar inte min arbetstid. Ingen på Scandic Anglais går in och kör produktplacering. Det hela sker på romanens villkor. Den utspelar sig just på det hotellet och nu får jag chans att skriva den där och dessutom berätta på sociala medier om arbetet med romanen. Jag läste häromdagen att författare är ett drömyrke för många. Jag ska i ord och bild berätta den krassa verkligheten för folk, hehe, säger Marcus Birro till Resumé.

Hur mycket har Scandic fått säga till om innehållet?
– Scandic Anglais har inte lagt sig i något alls. Det enda jag lovat dem, och det var enkelt, är att det är en roman om kärlek och relationer och inte om politik. Men ordningen här är är viktig. Det är min roman, min ide´och jag är glad att Scandic Anglais tycks uppskatta min litterära gärning och ger mig det här förtroendet. För det är ju vad det handlar om, ett förtroende. Jag är stolt och glad över det.

Hur kommer det att framgå att boken är sponsrad?
– Framförallt genom rapporteringen runt arbetet med boken på plats på hotellet. De som är intresserade kommer få se foton och läsa texter om hur arbetet fortskrider.

– Själva romanen är ju fullständigt självständig. Handlingen utspelar sig på Scandic Anglais och det hade den ju gjort ända så att säga... Jag är fascinerad över det där... Det blir tredimensionellt nästan..En författare skriver en roman som utspelar sig på ett hotell. Romanen skrivs till viss del på hotellet och under arbetets gång får man lära känna författaren, karaktärerna och hotellet som romanen handlar om. Det är ju underbart.

Marcus Birro har även löpande försökt få finansiering till ett annat bokprojekt via Swish.
– Den gick bra. Jag är oändligt tacksam över alla människor som satt in en peng till det bokprojektet. Det rullar på.

När kommer böckerna ut?
– Det får vi se. Romanen hoppas jag når bokdiskarna och de nätbaserade bokhandlarna nästa år. Den andra kommer nog tidigare.

Scandic är inte den enda hotellkedja som Marcus Birro samarbetar med. Tillsammans med Bethard.com sponsrar Freys Hotel hans och Oddsbarens podcast "Birros Sportpodcast". Han är också med i Nyheter24:s podd Studio Allsvenskan och börjar i veckan som skribent på Dagens PS.

Du verkar ha väldigt många järn i elden för tillfället. Kommer du att hinna med allt?
– Jag kan inte leva utan många järn i många eldar. Jag får arbeta med fotboll, skriva krönikor på Nyheter24, har just börjat ett nytt och spännande jobb på Nya Dagens PS, har Birros Sportpodcast och skriver två böcker. Jag är oändligt stolt och glad över att trycket som varit mot mitt namn och mitt skrivande verkar ha lättat. Jag älskar att skriva och nu får jag chansen att göra det på många olika plattformar, många olika sätt. Jag är tacksam.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev