Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Skapar lilla Times Square i Hufvudstaden

Publicerad: 10 december 2014, 08:08

Lyser upp Kungsgatan/Sveavägen.

Kungsgatan/Sveavägen kommer att påminna om New York från och med i dag. Korsningen ska nämligen lysas upp av ett LED-nät som en hyllning till årets Nobelpristagare i fysik. Bakom initiativet står Fastighetsbolaget Hufvudstaden.


Ämnen i artikeln:

Nobel Media

Årets pristagare i fysik får pris just för sin utveckling av ljusdioden LED. LED-nätet är 140 kvadratmeter stort och innehåller ungefär 400 000 ljusdioder.

– Nästa år fyller vi 100 år och därför känns det extra roligt att kunna vara med och forma Stockholm och Kungsgatan med nya LED-tekniken. Lanseringen av Europas största LED-nät är en vidareutveckling som sätter ljus på Stockholm, säger Bo Wikare, vice vd för Hufvudstaden, i en kommentar.

Under Nobelmiddagen som äger rum i Konserthuset under onsdagen kommer skärmen lanseras på twitter-uppdateringar direkt från prisutdelningen. LED-nätet kommer att finnas kvar permanent.

– En viktig del i vårt uppdrag är att sprida kunskap och skapa engagemang kring Nobelpriset och de fantastiska upptäckter som belönas. Med tanke på årets fysikpris och kopplingen till just LED känns det både naturligt och roligt att kunna åskådliggöra det prisbelönta arbetet på Europas största LED-skärm, säger Mattias Fyrenius, vd på Nobel Media.

Pr-byrå för Hufvudstaden är Ibeyostudio.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nobel Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.