Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Skoda uppmanar till att cykla istället för att åka bil

Publicerad: 7 juli 2017, 07:10

Skoda tar ytterligare ett steg i sitt cykelengagemang och lanserar Tjänstecykeln – ett sätt för anställda att ha cykel på samma enkla och smidiga sätt som en tjänstebil.


Ämnen i artikeln:

DDB StockholmSkoda

Skoda påbörjade sin verksamhet för över hundra år sedan med att tillverka cyklar och ända sedan dess har engagemanget för cykel varit starkt. I dag sponsrar man till exempel Tour de France och Vätternrundan.

Nu lanserar Skoda alltså Tjänstecykeln. Ett sätt för anställda att ha en cykel på samma smidiga sätt som tjänstebil. Upplägget fungerar på samma sätt som ett tjänstebilsavtal, där den anställde betalar ett förmånsvärde och i vissa fall en leasingavgift för cykeln och där försäkring och service kan ingå. Cyklarna är från Canyon och ett brett urval av modeller ingår i programmet.

–  Vi tycker att bilen och cykeln kompletterar varann och vill hitta sätt att få fler att cykla till exempel till jobbet. Vi hoppas att många företag ser fördelarna i att kunna erbjuda tjänstecykel till sina anställda på samma sätt som tjänstebil och vill gärna bli en partner för både cykel och bil, säger Skodas marknadschef Stefan Nygren i ett pressmeddelande.

Skoda Tjänstecykel lanserades i Almedalen och med annonsering i print och digitalt. Under hösten kommer även kommunikation riktad till företag där man lyfter fram de specifika fördelarna med att erbjuda tjänstecykel till sina anställda.

– Tjänstecykeln är ett initiativ som har ett värde på riktigt för både företag och deras anställda. Det är också intressant att Skoda som bilföretag lyfter fram cykel som alternativ till bilen och gör det på ett såhär genomarbetat och användarvänligt sätt, , säger Olle Langseth creative director på DDB Stockholm.

Basen för initiativet är hemsidan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

DDB StockholmSkoda

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.