Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Speljätten tar fram prototyp för röststyrd betting

Publicerad: 22 november 2018, 07:58

Kindred Group är en av Sveriges största spelannonsör. Nu har bolagets innovationshub lanserat en prototyp för röstdriven betting. Syftet är att sänka trösklarna för användaren och visionen att revolutionera framtida betting.

Ämnen i artikeln:

RöststyrningRöstKindred Group

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Kindred Group har i samarbete med startupbolaget Artificial Solutions skapat en Google Action-app som tillhandahåller röststyrd betting, från början innefattar satsningen vadslagning på sex europeiska fotbollsligor. Kindreds nya röststyrda bettingapp utvecklades genom Teneo Conversational AI-plattform och använder sig av Googles röstigenkänningstjänst.

– Google gav oss en stabil grund genom den stora mängden data och det breda spektrumet av ämnen som röstigenkänningstjänsten redan förstod. Trots detta krävdes det många timmars finjustering och träning för att bygga upp förståelsen för komplexa bettingtermer och fraser, säger Michael Franklin, Natural Language Lead på Kindred Futures i ett pressmeddelande.

Utvecklingen av tjänsten skapades genom 80 timmar av tester och inmatning av mer än 9 000 bettingfraser. Maskininlärning hjälper databasen att användas för att finputsa och säkerställa att röstigenkänningen förstår och tar till sig användares feedback.

Will Mace, Head of Kindred Future understryker att projektet är "ett experiment för att se om teknologin håller en tillräckligt hög standard för att kunna hantera komplexiteten av betting."

Produkten är för närvarande i prototypstadiet och är inte tillgänglig för kunder än. Tjänsten är skapad som en Google Action-app, med en underliggande Teneo-tekniken som är helt kompatibel med Alexa, Siri, Cortana och andra "smarta assistenter" som kommer i framtiden.

Kinred Group är Sveriges största spelannonsör hittills under 2018 (678 miljoner kronor fram till augusti) vid sidan av Svenska Spel. Bolaget står bakom varumärken som Unibet och Maria Casino.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev