Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Spoon gör sluta röka-dokumentär

Publicerad: 28 augusti 2015, 07:11

Idén med Spoons uppdrag för Nicorette går ut på att följa tre rökavvänjare på deras resa mot ett rökfritt liv – på var och en av de nordiska marknaderna.


Ämnen i artikeln:

ContentbyråerContentSpoonContent Marketing

Att sluta röka kan vara en veritabel berg- och dalbana av framgångar och misslyckanden och att få stöd av videofilmer på Youtube har visat sig vara mycket engagerande. Johnson & Johnson har valt Spoon som partner för sin stora nordiska videodrive för Nicorette Videoinnehållet syftar till att inspirera människor att sluta röka.

Nicorette och Spoon följer deltagarnas framsteg under en 12-veckorsperiod genom att dokumentera deras resa i tre avsnitt och 12 videodagböcker. I episoderna får rökavvänjarna träffa en motivationscoach som ger dem stöd och tips längs resan och i videodagböckerna får våra huvudpersoner dela sina tankar, känslor och frustrationer.

– Vi valde Spoon på grund av deras beprövade expertis inom videoproduktion och deras starka närvaro i Norden, med kontor i flera svenska städer och även i Oslo, Helsingfors och med associerade partners i Danmark. Spoon är en viktig partner för att utveckla innehåll som verkligen kan inspirera människor att sluta röka, säger Malcolm Laurie, Nicorette senior brand manager för Norden på Johnson & Johnson i ett pressmeddelande.

Innehållet publiceras på Youtube i Nicorettes kanaler och webbplatser i Sverige, Norge, Danmark och Finland. De två första delarna av serien är redan ute på alla marknader och de sista avsnitten kommer att visas i höst.

– Det är den första serien där Nicorette samarbetar med rökavvänjare för att hjälpa dem till en rökfri tillvaro, och det är också första gången som Spoon har skapat en TV-serie för hela den nordiska marknaden, säger Einar Lindgren, TV-producent på Spoon i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.