måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Spotify gör hyperlokal kampanj i Indien

Publicerad: 2 april 2019, 08:55

Spotify har skapat sin första kampanj på den indiska marknaden efter lanseringen i februari.

Ämnen i artikeln:

SpotifyReklam

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Spotify har under de senaste åren använt sig av det hyperlokala, personaliserade manéret på flera markander. Hösten 2016 lanserade musiktjänsten exempelvis en kampanj i Sverige och på 13 andra marknader där man i flera kanaler avslöjade användarnas (ibland udda) musikvanor.

I Indien, där Spotify lanserades i februari går kampanjen under temat "There's A Playlist For That"och har tyngdpunkten på utomhus och digitala kanaler. Kampanjen utgår från flera situationer där tjänsten kan vara användbar och är utformad genom geo-targeting utifrån städer, områden, korsningar med vardagliga situationer som folk kan relatera till och populärkulturella referenser.

Bild 1/3  

– Var femte kilometer förändras de kulturella nyanserna i Indien vilket innebär att samma musik kan få en helt annan betydelse även mellan två människor som bor i samma stad,
säger Amarjit Batra, chef för Indien på Spotify.

Grundstommen i kommunikationen är att det finns en spellista för alla, med totalt tre miljarder spellistor. Spotify vill också uppmuntra användarna att skapa egna spellistor.
Bakom kampanjen ligger Leo Burnett.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev