Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Spotify kör igång videoannonsering

Publicerad: 8 september 2014, 13:55

Plattformen Spotify for brands introducerar videoannonsering för såväl mobilen som datorn – tjänsterna kallas Video Takeover respektive Sponsored Sessions. Bolag som Coca-Cola, Ford och McDonalds är först ut att använda tjänsterna.


Ämnen i artikeln:

SpotifyMcDonaldsCoca-ColaFord

De nya reklamformaten ska nå Spotifys över 30 miljoner gratisanvändare.

- Våra användare är oerhört engagerade, så vi lanserar en reklamupplevelse som förhöjer tiden som de spenderar på tjänsten och knyter samman dem med musiken och varumärkena som de älskar, säger Jeff Levick, chief Business Officer på Spotify i en kommentar.

Rent praktiskt sker Video takeover-annonser inne i klienten till datorn. Det gör att varumärken får möjlighet att "äga" upplevelsen, enligt Spotify.

Videoannonserna fungerar som ett vanligt reklamavbrott, men går endast igång när klienten är synlig på datorn.

Sponsored Sessions erbjuder en reklamfri upplevelse för användaren om denne tittar på en 15-30-sekundersvideo på mobilen.

Varumärkena får även möjlighet att anpassa sina meddelanden utifrån mottagarnas dagliga aktiviteter.

- De nya videoannonserna ger oss chansen att bli en liten del av människors vardagliga passion för musik och skapa bättre upplevelser inom Spotify, säger Ivan Pollard, Senior Vice President, Connections, Coca-Cola, i en kommentar.

Spotify uppger att en genomsnittlig användare spenderar 84 minuter per dag på tjänsten, medan användare som har Spotify på flera enheter lägger 146 minuter per dag.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.