Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

SSU jagar nya medlemmar – med Pokémon Go

Publicerad: 17 augusti 2016, 09:22

Pokémon Go har exploderat under sommaren. Nu drar SSU nytta av hajpen i hopp om att värva fler medlemmar.


Ämnen i artikeln:

SSUPokémon Go

Pokémon-jägare samlas kring populära Pokéstops runt om i Sverige. Det vill ungdomsförbundet SSU utnyttja i sin strävan efter att hitta nya medlemmar. Nu sjösätter de en kampanj som specifikt utnyttjar Pokémon Go.

På kampanjsajten "Go & värva"uppmanar de nu medlemmar att ge sig ut till de populära tillhållen och prata med spelarna. Som hjälp på traven erbjuds ett särskilt Poké-kit med värvningsguide, presentkort till lure moduls och power banks.
– Pokémon Go har tagit hela världen med storm. Det har bidragit till att skapa nya möten och samtal mellan människor, vilket är samma sak som vi gör i SSU. Det känns självklart att kombinera Pokémon med politik och samhällsutmaningar, säger Sofia Brändström, kommunikationschef på SSU.

Nu hoppas hon att så många befintliga medlemmar som möjligt hakar på kampanjen och ger sig ut på stan.
– Vi vet att flera SSU-klubbar är på gång och kommer att testa . Vi får se hur det går. Förhoppningsvis är det något som kan leva vidare under hösten, om Pokémon Go fortsätter att vara populärt i Sverige.

Flera företag var tidiga med att hoppa på Pokémon Go-hajpen, men enligt Sofia Brändström är de första politiska organisation i Sverige.
– Hillarykampanjen har gjort det för att registrera väljare, men jag inte sett någon svensk folkrörelse utnyttja spelet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SSUPokémon Go

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.