Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Startar ny podd – om män

Publicerad: 17 april 2018, 13:34

Ida Ölmedal och Malin Ekman.

Foto: Åsa Secher

Mediereportern Malin Ekman och kulturredaktören Ida Ölmedal startar podd ihop. Premiäravsnittet heter "Mansgrisens återkomst".


Ämnen i artikeln:

Expressen KulturMalin EkmanPodcast

Den nya podden heter "Ekman/Ölmedal" och temat är "Sex samtal om män". Satsningen görs genom ett samarbete mellan produktionsbolaget Soundtelling och Expressen Kultur. Det första avsnittet "Mansgrisens återkomst" avhandlar Horace Engdahl och turerna i Svenska Akademien.
– När män talar om kvinnor är det kultur, när kvinnor talar om män ses det som pladder. Vi tänkte strunta i det och göra en både pladdrig och kulturell podd om hur vi dealar med manlighet och män som kompanjoner, konkurrenter, älskare, musor, idoler, karriärhinder och makthavare.  Det är en ren lyx att få göra en podd tillsammans med Malin, som inte bara är en journalistisk förebild utan också en av mina absolut närmaste vänner, säger Ida Ölmedal i en kommentar.


Till vardags är hon redaktör på Expressen Kultur medan Malin Ekman är frilansreporter som i huvudsak skriver för Svenska Dagbladet.
– Det hela är ett lite udda tema mot vad vi vanligen skriver om. Det var en spontan idé och vi har frågat oss "Ska vi verkligen göra detta?" och enats om att ja det ska vi, tvivlet är bra, säger Malin Ekman.

Ekman/Ölmedal produceras av Åsa Secher som också är fristående producent för Sveriges Radio Studio Ett.
– Hon är den proffsigaste personen jag känner, och kan på ett bra sätt ryta ifrån när det behövs. Dessutom är hon den finaste vän man kan tänka sig, och min första i Stockholm, säger Malin Ekman.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.