Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Stjärnregissörens starka filmer ska samla in pengar mot hungern

Publicerad: 27 februari 2015, 08:23

Under en och en halv månad pågår Svenska kyrkans kampanj med temat "utrota hungern". Bakom filmerna står den prisbelönte brittiske filmregissören Sonali Fernando.


Ämnen i artikeln:

Svenska Kyrkan

Svenska kyrkans kampanj pågår mellan den 15 februari till 29 mars är att uppmärksamma hungerproblematiken i världen. Filmernas brittiske regissör Sonali Fernando har vunnit flera priser och har18 års erfarenhet av dokumentärer och dramafilm. Hon har arbetat för bland annat BBC och Channel 4. Filmare är Steven Gray medan Stuart Briggs står för klippningen.

Filmerna lyfter fram att människan kan förändra sin livssituation – om det finns förutsättningar

Den ena filmen handlar om Bizunesh Fentaw som överlevde svältkatastrofen i Etiopien på mitten av 1980-talet. Hon lever i dag ett liv utan hunger och fattigdom. I filmen berättar hon om vad hunger gjorde med henne som människa och hur hon och hennes familj lyckades skapa ett bättre liv.  

Den andra filmen "M står för mat" visar hur människor kan ta sig ur hunger och fattigdom genom att bland annat skapa spargrupper för kvinnor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Kyrkan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.