Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Storbankens nya mediesastning: Skrotar pressmeddelanden

Publicerad: 2 mars 2018, 09:31

Norges största bank DNB bygger mediehus

Foto: Stig B. Fiksdal

Som den första storbanken i Norden slopar Norges största bank DNB pressmeddelanden – i stället bygger banken ett mediehus.


I dagarna skickade DNB ut sitt sista pressmeddelande. Banken som har 400 anställda i Sverige tycker det är kommunicera inifrån och ut.

Istället satsar banken på att bygga upp ett eget mediehus med egna artiklar, tips och råd. Det är inte omöjligt att vi här ser en motsvariget till Handelsbankens tv-kanal EFN som grundades 2011 och i dag bedriver en tydlig konkurrent till Di TV.

Journalister kommer fortsättningsvis kunna följa nyhetsutbudet via Facebook Messenger via en egen nyhetsbot. Namnet på mediehuset blir DNB Nyheter.

– Norske medievanor har ändrats drastiskt de senaste åren. Bland unga är Facebook och Youtube långt större kanaler än de traditionella medierna. Tidigrare har vi varit beroende av journalister för att förmedla våra nyheter till folk, men nu kan vi göra detta direkt genom våra sociala medier, säger bankens konscrndirektör för media och marknadsföring Thomas Midteide i ett uttalande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.