Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Studie: Första tio sekunderna viktigast i videoreklam

Publicerad: 26 oktober 2015, 09:56

Starten är viktigast för videoreklam i mobilen.

Foto: Colourbox.

Vårt känslomässiga engagemang stiger snabbast i början av reklamfilmer. Men mönstret skiljer sig sedan beroende på vilken unhet du tittar på. Det visar en studie som YuMe, Horizon och Nielsen har genomfört.


Ämnen i artikeln:

NielsenUndersökningReklamfilmVideowebb-tv

I den globala studien har undersökningsföretaget Nielsen, på uppdrag av YuMe och Horizon Media, låtit 18-34-åringar titta på videoreklam. Deras ögonrörelser har mätts med eyetracking-metodik och resultaten, menar de, visar mätpersonernas omedvetna känslomässiga engagemang för filmerna.

Undersökningen visar att de tio första sekunderna är viktiga oavsett vilken enhet som mottagaren använder för att konsumera innehållet. Det är nämligen där som engagemanget växer som snabbast. Men resultaten skiljer sig åt beroende på skärmens storlek.
* Smartphones framkallar den högsta tidiga toppen i det känslomässiga engagemanget.
Tittare på plattor är mer sannolika att ha högt engagemang under längre tid.
*De som tittar på videoreklam på bärbara datorer uppvisar det mest varierade mönstret för känslomässigt engagemang.
* TV uppvisar konsekvent en känslomässig topp i slutet, där varumärkesreklamen ofta visas.

Som generell rekommendation säger de att 15-sekundersfilmer är bäst lämpade för att "driva en meningsfull ökning av emotionellt engagemang".

– Vi vet alla att kampen om uppmärksamhet är tuffare än någonsin. Vårt yttersta mål är att ge marknadsförare information om hur de på mest effektivt sätt kan skapa uppmärksamhet på varje skärm. En av de viktigaste lärdomarna från den här studien är att uppmärksamheten peakar under de första tio sekunderna oavsett kanal, så det är avgörande att leverera sitt budskap snabbt, kommenterar Dr. Carl Marci, chief neuroscientist på Nielsen Consumer Neuroscience.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.