Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

SvD gör som Facebook – lanserar nytt videoformat utan ljud

Publicerad: 6 september 2016, 12:48

SvD:s videoformat är anpassat för både redaktionellt och kommersiellt material.

Svenska Dagbladet inspireras av Facebook och släpper ett nytt videoformat med autostart utan ljud direkt på startsidan.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetVideowebb-tv

Kvällstidningarnas videos drar igång direkt med buller och bång så snart läsarna klickar upp en artikel. Svenska Dagbladet väljer en lite mer sober approach när de nu lanserar ett nytt rörligt format för så väl redaktionellt som kommersiellt innehåll. De nya videoformatet publiceras primärt i SvD:s egna digitala kanaler direkt på startsidan med autostart utan ljud.
– Det ljudlösa videoformatet har länge varit populärt i sociala medier. De tester vi har gjort mot våra läsare visar att formatet även uppskattas på en traditionell nyhetssajt. Vi har fått bra respons från användarna och kunder när vi anpassar innehållet utifrån vår miljö och logik, kommenterar Peter Oskarsson, digital affärsområdeschef på SvD Annons.

SvD kommer de i stor utsträckning att använda sig av det populära explainer-formatet, det vill säga kortare videos som sammanfattar nyheter och budskap.
– Explainer är ett bra rappt format som hjälper kunder att berätta sina storys på ett kreativt och lättsmält sätt.

Kaffemärket Arvid Nordquist är först ut i dag och flera partners kommer att testa formatet under de närmaste veckorna.
– Video är ett digitalt format som vi under flera år testat och fungerar väldigt väl. Så när SvD kom och berättade om sin idé om nativevideo kände vi att det är helt rätt för oss. Detta är ett kreativt format där vi får utbilda och inspirera våra konsumenter, säger Erica Bertilsson, marknadschef på Arvid Nordquist.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.