Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Svenska Freds hån mot försvarets ubåtsnoja

Publicerad: 11 maj 2015, 09:04

Bild ur filmen.

Efter höstens ubåtsjakt i skärgården har Försvarsmakten fått ökade anslag. Och ändå finns det de som vill att försvaret ska få ännu mer pengar. Nu har Svenska Freds gjort en kampanj som driver med rädslan för ryska ubåtar.


Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

En av höstens stora nyhetshändelser var jakten på misstänkta ubåtar i svenska vatten. Debatten om försvarets bristfälliga kapacitet har gått varm och nyligen slöts en bred överenskommelse om att Försvarsmakten ska få mer pengar de kommande åren.

En organisation som ställer sig kritisk till upprustningen är Svenska Freds– och Skiljedomsföreningen. De går därför ut i en ny kampanj kallad "The Singing Sailor" där de har sänkt ned en apparat i Kanholmsfjärden som sänder ut budskapet "This way if you are gay" i morsekod. På skylten kan inkräktare läsa "Welcome to Sweden. Gay since 1944" vilket syftar till året då homosexualitet blev lagligt i Sverige.

–  Det kanske kan tyckas konstigt att en fredsorganisation använder en provocerande sjöman som budskapsbärare, men vi vill uppmana den svenska regeringen att tänka nytt och lägga försvarsresurserna på fredliga samarbeten och utveckling istället. Det finns mängder av moderna exempel i världen på hur konflikter kan lösas utan militär inblandning, säger ordförande Anna Ek i en kommentar.

Byrån som ligger bakom kampanjen är Åkestam Holst. Se filmen på nedsänkningen här nedan.

Arbetsgrupp:
Kund: Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen
Åkestam Holst
Art director: Fredrik Josefsson
Copywriter: Adam Reuterskiöld
Creative Director: Andreas Ullenius
DOP/Editing: Eric Karlsson
Producenter: Johan Eklund, Johan Wahlberg, John Müllersdorf
Webbutvecklare: Kalle Peterz

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.