Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Svenska Spels mångmiljonavtal med Hockeyallsvenskan

Publicerad: 14 september 2015, 12:57

Avtalet med Svenska Spel ger miljonregn över svensk hockey

Foto: Colourbox

I dag tecknade Svenska Spel på en förlängning av sponsringsavtalet med Hockeyallsvenskan. Det nya avtalet ger Hockeyallsvenskan minst 48 miljoner kronor över en sexårsperiod.


Ämnen i artikeln:

SponsringSvenska Spel

– Svenska Spel har varit svensk ishockeys huvudsponsor i drygt 20 år och spelat en betydande roll i utvecklingen av svensk ishockey. Med kombinationen av stöd till elit och bredd inom ramen för våra samarbeten med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan fortsätter vi nu ge rätt förutsättningar att ta hockeyn ytterligare steg framåt, säger Lennart Käll, vd Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär ett årligt tillskott på 8 miljoner kronor – med möjlighet till en bonus på 0,5 miljoner kronor per år - till Hockeyallsvenskan. Detta kan jämföras med befintligt avtal som ger 7 miljoner kronor årligen.

– Att Svenska Spel väljer att gå in som huvudsponsor för Hockeyallsvenskan de närmaste sex åren är en helt avgörande pusselbit i vår satsning på att utveckla ligan. Tillsammans med Svenska Spel kommer vi bl.a. utveckla nya statistikfunktioner som skapar en förhöjd tittarupplevelse för alla oss som följer svensk ishockey, säger Stephan Guiance vd för Hockeyallsvenskan i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SponsringSvenska Spel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.