Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Telenor sprider råd och gemenskap – genom wifi-namn

Publicerad: 9 april 2020, 07:29

Telenor startar initiativet En_liten_hälsning, för att sprida gemenskap och råd i coronatider då många känner sig isolerade. Operatören uppmanar människor att använda sina wifi-namn för att skicka små hälsningar och sprida råd.

Ämnen i artikeln:

TelenorNord DDBCoronaviruset

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


 

I initiativet En_liten_hälsning, utnyttjar Telenor kontaktytorna som skapas av de tusentals trådlösa nätverken runtom i landet för att sprida information och skapa samtidigt en plattform för gemenskap för människor som inte kan träffas rent fysiskt. 

– Bakom varje wifi-namn i listan på tillgängliga nätverk finns någon i din direkta närhet, som du kanske varken kan se eller prata med, men som du ändå är sammankopplad med. I en tid där vi är mer beroende av våra nätverk än någonsin, vill vi använda en oväntad kanal för att sprida samhörighet och tips, säger Tobias Clewemar, varumärkeschef på Telenor i en kommentar.  

För de som vill sprida Folkhälsomyndighetens rekommendationer, uppmanar Telenor att inspireras till nya wifi-namn på myndighetens hemsida, men man har också samlat tips på telenor.se/wifi-namn. Initiativet, som är framtaget tillsammans med NORD DDB, sprids genom korta informationsfilmer, poddar och ett samarbete med Primetime.

Information kring byte av wifi-namn finns hos respektive operatörer. När man bytt namn kan man ibland behöva uppdatera anslutningen till det nydöpta nätverk för datorn, tv och andra enheter

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev