Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

”Trevligt folk” på Sverigeturné

Publicerad: 3 februari 2015, 09:09

Filip Hammar, Tobias Lindfors och Fredrik Wikingsson.

Filmen "Trevligt folk" om Somalias landslag i bandy har fått ett varmt mottagande. Nu ska filmen ut på Sverigeturné genom sponsorn Student Consultings. Syftet är att få fler att sjösätta integrationsprojekt.

Ämnen i artikeln:

Trevligt folkFredrik WikingssonFilip HammarVinter

FT

Fredrik Thambert


I filmen Trevligt Folk följer Fredrik Wikingsson och Filip Hammar uppbyggnaden av Somalias första landslag i bandy. Det hela skedde som ett integrationsprojekt i Borlänge, och en av sponsorerna som gjorde det möjligt för laget att ta sig till VM var Student Consulting.  
– För oss ligger det helt i linje med den verksamhet vi bedriver, vi jobbar med att ge unga människor en väg ut i arbetslivet. Att skapa förutsättningar för en bra framtid. Och här ligger integrationsfrågan oss varmt om hjärtat, säger deras vd Tobias Lindfors i en kommentar.  

Nu tar bolaget ut "Trevigt folk" på en Sverigeturné. Förutom att visa filmen ska de anordna debatter och försöka knyta kontakter för att fler liknande integrationsprojekt kan startas på fler orter.  
– Jag vill inte att detta ska stanna i Borlänge, utan jag kommer från och med måndag att jobba med Tobias Lindfors med att åka runt i Sverige från Luleå i norr till Malmö i söder och debattera förbättrad integration och fler jobb för unga och utrikesfödda, säger Patrik Andersson på Somalia Bandy.  

Programledaren Fredrik Wikingsson hyllar initiativet i en kommentar:
– Det är fantastiskt! Helt lysande! Vi är helt klart jäkligt lyckliga över att folk kan se hur bra det här. Att StudentConsulting känner lika starkt för projektet som vi gör. Vi vet hur tufft det är att få loss sponsorer. Många tycker att projektet är bra, men det är svårare att få företag att dedikera pengar till projektet. Så vi älskar det StudentConsulting gör.

Student Consulting jobbar med reklambyrån Vinter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev