Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Uber kontrollerar fyllan på Summerburst

Publicerad: 7 juni 2017, 14:50

Josefin Dahlberg uppmanar till sansat festande tillsammans med Uber.

Foto: Pressbild

Uber hjälper festivalbesökarna att hålla koll på alkoholnivån – och bjuder samtidigt på resor hem.


Ämnen i artikeln:

UberSummerburst

I helgen går Summerburst av stapeln i Stockholm. Festivalen väntas locka runt 60 000 besökare och fyllenivån kommer säkerligen vara hög på sina håll. För att uppmana till "ansvarsfullt festande" kommer Uber att ställa ut en alkoholmätare där man själv kan kontrollera sin dryckesstatus.

Festivalbesökarna blir belönade när de testar maskinen genom att få en värdekod till resan hem. För att promota initiativet har Uber anlitat influencern och modebloggaren Josefin Dahlberg som själv avstår från alkohol.
– Jag älskar festivaler! Musiken, glädjen - modet! Men, jag önskar att jag hade haft en förebild som festade ansvarsfullt när jag var yngre. Jag tycker detta är ett jättefint initiativ av Uber, det är viktigt att uppmärksamma ansvarsfullt festande och att man ger besökarna ett verktyg för detta. Jag tycker alla ska komma och testa maskinen, säger hon i en kommentar.

Ubers Sverigechef Martin Hedevåg:
– Vi är glada att i samarbete med josefin Dahlberg kunna slå ett slag för ett mer ansvarsfullt festande och samtidigt kunna göra resa till och från festivalområdet tryggare för alla besökare.

Ämnen i artikeln:

UberSummerburst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.