Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Upplev Obamas liv i Vita huset med VR

Publicerad: 16 januari 2017, 11:36

I veckan lämnar Barack Obama Vita huset som varit presidenten och hans familjs hem i åtta år. Innan dess låter landets "First Family" allmänheten få inblick i de ryktbara rummen genom virtual reality.


Ämnen i artikeln:

PresidentVita HusetVirtual reality

Felix and Paul Studios har jobbat sida vid sida med Facebooks Oculus-team och president Barack Obamas administration i månader för att fånga upplevelsen till en bakom kulisserna-tur i Vita huset.

Den åtta minuter långa filmen hade premiär i fredags och en längre version är tänkt att lanseras senare under 2017. Filmen bär titeln "The People's House" och innehåller kommentatorsspår med presidenten och hans familj för varje rum och vad de förknippar rummen med. Användarna kan också få uppleva hur rummen har använts av tidigare presidenter genom historien.

I filmen berättar Barack Obama hur det var att befinna sig i rummet i samband med att Osama bin Laden hittades, men också hur samma rum användes av John F. Kennedy under Kuba-krisen.

Filmen ger användarna tillgång till utrymmen som inte vanligtvis är en del av en guidad rundvisning, såsom West Wing.

Under sitt presidentskap har Barack Obama haft en tydlig ambition att göra Vita huset mer tillgängligt för besökare. Under sitt bejublade tal i förra veckan hyllade han hustrun Michelle Obama för att "Ha gjort Vita huset till en plats för alla".

Filmmakaren Félix Lajeunesse berättar för AdWeek.

"Det känns som en naturlig utveckling att låta virtual reality ge människor möjligheten att uppleve Vita huset. Det är väldigt transparent och äkta. Jag tycker att det går hand i hand med hans personlighet och allt han har gjprt innan."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.