Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Utomhusreklam ökar 20 procent

Publicerad: 11 oktober 2016, 07:05

September blev en kanonmånad för utomhusreklam. Däremot fortsätter printkategorierna att backa.


Ämnen i artikeln:

UtomhusreklamSveriges MediebyråerMediebyråbarometernClear Channel

Utomhus brukar kallas för "det sista massmediet". Kanske är det därför som annonsörernas intresse för att synas på stortavlor ökar marknat. Under september månad steg investeringarna i mediekategorin med 20,2 procent enligt färska siffror från Sveriges Mediebyråer. Hittills i år har kategorin ökat med 12 procent.
– Kategorin utomhus/trafikreklam går mycket starkt och investeringarna kommer sannolikt att fortsätta öka i och med de nya digitala skyltarna som installeras ovan jord nu i oktober, säger Jochum Forsell, vice vd IUM i en kommentar.

TV tappade 6,2 procent av investeringarna jämfört med samma månad i fjol, men det säger egentligen inte så mycket om annonsörernas intresse för att synas där.
– Efterfrågan är fortsatt hög vilket återspeglas i det faktum att TV-stationerna var helt slutsålda under september, enligt Jochum Forsell.

Bland månadens förlorare finns bio som minskade kraftigt (26,6 procent), populärpress, sök, TV, DR/Annonsblad, dagspress storstad, dagspress landsort och dagspress kväll. Årets hittills största förlorare är DR som tappat 28 procent jämfört med fjolåret.

Totalt förmedlades under september mer än 1,2 miljarder kronor av medlemmarna i Sveriges Mediebyråer.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.