Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Vattenfall sänder radio från laddstolpar – ska berätta om det fossilfria samhället

Publicerad: 30 juni 2021, 11:15

Radioprogrammet Radio Fossil Freedom ger lyssnaren en inblick i hur saker och ting kommer att te sig i nästa, fossilfria generation. Kampanjen, som är framtagen tillsammans med 500, ska skapa engagemang kring Vattenfalls klimatmål.


Ämnen i artikeln:

Vattenfall500 SthlmHållbarhet

För två år sedan presenterade Vattenfall ”The museum of fossil fuels” och nu kommer uppföljaren tillsammans med kommunikationsbyrån 500 Stockholm. Insikten bygger på att saker som vi har tagit för givna kommer att försvinna och glömmas bort när vi träder in i ett fossilfritt samhälle.

Radioprogrammet Radio Fossil Freedom gör det möjligt att få en inblick i hur saker och ting kommer att te sig om en generation. Kampanjen ska inspirera och skapa engagemang kring Vattenfalls mål att nå ett fossilfritt samhälle inom bara en generation, samt att uppmärksamma Incharge, Vattenfalls initiativ för laddinfrastruktur för elbilar, och deras publika laddgator i Stockholm.

Radio Fossil Freedom började sändes 10-24 juni på FM-bandet från tre laddstationer i Stockholms innerstad, och har därmed kunnat rattas in på bilradion samtidigt som man laddar sin elbil. Från och med den 24 juni tillgängliggjordes radioprogrammet på Spotify, varifrån det fortfarande går att lyssnas på.

Radioprogrammet innehåller alltifrån reportage, intervjuer och nyheter, till matlagningsprogram, nöjessegment och musik. Precis som ett vanligt radioprogram med skillnaden att innehållet utspelar sig i ett samhälle där fossila bränslen har blivit historia.

Lyssnaren får nyhetsuppdateringar om transatlantiska vätgasledningar, debatter om huruvida det är en rättighet att få köra sin egen bil och en roadtriplåt för elbilsförare. På Spotify kommer lyssnarna också finna Fossil Freedom EP – tre specialskrivna låtar som svarar på frågan: Hur låter musiken i en fossilfri framtid? O

Radio Fossil Freedom

Adresserna till laddstationerna som fungerat som radiosändare, med tillhörande radiofrekvenser är: Valhallavägen 138 95,7 MHz Drottningholmsvägen 5 98,8 MHz Narvavägen 5 98,1 MHz

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.