måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Videon för Bernie Sanders som hyllas av fansen

Publicerad: 11 februari 2016, 10:19

Den vänsterorienterade kandidaten Bernie Sanders skördar framgångar i primärvalen. Här är kampanjvideon som hyllas av fansen.


FT

Fredrik Thambert


Bernie Sanders vann i veckan delstatsvalet i New Hampshire framför Hillary Clinton på ett storstilat sätt. Den självutnämnde socialisten vill reformera den amerikanska politiken och har lyckats vinna mångas hjärtan. Trots bristen på stora finansiärer han han dragit in rekordmycket donationer från gräsrötter, och nu har han släppt en kampanjfilm som väckt stor uppmärksamhet.

Filmens budskap lyder "Our job is not to divide. Our job is to bring people together." Bilder på människor med olika kön och hudfärg rivs isär för att sedan sättas ihop med andra ansiktshalvor. Allt ackompanjeras av ett tal från kandidaten där han talar om vikten av att vara inkludernade istället för exkluderande.

Filmen är regisserad av Jonathan Olinger och publicerades på Vimeo redan för en vecka sedan. I måndags lade Bernie Sanders kampanj ut den på Twitter, men först i tisdags tog den rejäl fart i sociala medier efter att viralsajten Matador Network skrev om den med den lockande rubriken "Bernie Sander's campaign just released a video that will give you goosebumps". I skrivande stund har den fått över 400 000 delningar på Facebook och drygt 1,6 miljoner visningar på Vimeo.

Vad tycker du? Se filmen här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev