Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Vill få kidsen att köra med gummi på resan

Publicerad: 9 juni 2015, 09:48

Kampanjen "Ligg lugnt".

Sol, bad och fest. Semesterresor är uppiggande för själen – men kan ge oönskade bieffekter. Det vill landstingen förändra genom en kampanj på några av landets flygplatser.


På måndag startar kampanjen "Ligg lugnt" vars syfte är att öka medvetenheten hos unga vuxna som ska resa utomlands om riskerna med könssjukdomar. Nätverket Adlongruppen som består av åtta landsting och regioner i södra Sverige står bakom konceptet som kommer att synas på flygplatserna i Linköping, Växjö och Skavsta.

Byrån som har gjort kampanjen är Magic Circle.
– Alla vet att det finns könssjukdomar, men få tror att just de kan drabbas av en. Det är därför det är så viktigt att få människor att inse att det visst kan hända dem. Och berätta om det på platser och sätt som berör så att de inte kan bortse från riskerna, säger copywritern Annika Brännström i en kommentar.

Budskapen är utformade med ett personligt tilltal som ska få förbipasserande att tänka till. Förhoppningen är inte att de ska avstå från sex - men däremot att använda kondom och att testa sig om man är orolig.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.