Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Volkswagen vill revolutionera provkörningen genom ny tjänst

Publicerad: 13 april 2016, 12:55

Om du vill provköra en ny bil måste du i regel ta dig till bilhallen utanför stan. Fram tills nu. Volkswagen släpper i dag en tjänst som tar bilen direkt till spekulanten.


Ämnen i artikeln:

David SandströmDDB StockholmVolkswagen

Liknelsen är uttjatad – men i det här fallet relevant. Volkswagens nya tjänst skulle kunna kallas "ett Uber för provkörningar". Istället för att ta dig till återförsäljaren kan du enkelt välja vilken bil du vill provköra, och sedan få den levererad till exakt den plats du befinner dig. Du kan sedan välja i fall du vill köra runt en tur, eller ta dig från plats A till B.

Byrån som ligger bakom hela konceptet är DDB Stockholm
– Efter många månaders jobb så lanserar vi idag Instant Test Drive för Volkswagen. Det är en världsunik tjänst där man kan boka en VW-provkörning direkt från webbläsaren i sin telefon. När man gör det kopplas man snabbt ihop med en bil som kommer till den valda upphämtningsplatsen. Lite som att beställa en taxi, fast nu är det du som får köra, förklarar byråns vd David Sandström.

Under gårdagen publicerade flera medier, som Aftonbladet, tester av Volkswagens "Instant Test Drive". Det verkar som att det första intrycket har varit positivt.
– Projektet är ett resultat av ett nära samarbete mellan VW och DDB, där vi verkligen fått möjlighet att aktivera många utav våra digitala kompetenser. Allt från konceptframtagning till design och UX. För mig är det här ett starkt exempel på hur vi på riktigt kan stötta våra kunder i sin digitala transformation, säger David Sandström.

Tjänsten är öppen klockan 10 till 15 under tre veckor under denna testomgång med start idag. Den kommer sedan öppnas igen vecka 21. Om responsen från användarna faller väl ut kommer projektet även lanseras i resten av världen.
– Många bilåterförsäljare är i dag enklast att nå med en egen bil, men med Instant Test Drive är det i stället bilen som kommer till dig som kund – på dina villkor, säger VW:s marknadschef Jeanette Asteborg i ett uttalande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.