Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Volvo bakom nytt fotbollspris – delas ut av Zlatan

Publicerad: 12 september 2017, 11:27

Zlatan Ibrahimovic delar ut det egna priset "Number 10" på Fotbollsgalan. Initiativet görs tillsammans med Volvo Cars och Svenska Fotbollsförbundet.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetVolvo CarsZlatan IbrahimovićFotbollsgalan

Zlatan Ibrahimovic och Volvo Cars gemensamma resa började vintern 2014 när konceptet "Made by Sweden" lanserades. Samarbetet har fortsatt med flera olika aktiviteter och starka bombastiska filmer för bilmärket och fotbollsikonen. Under åren som kampanjerna har rullats ut har också Volvos försäljning fått sig en skjuts. Något Zlatan kommenterat på sitt alldeles egna sätt med citatet: "Volvo var ett litet företag innan mig".

Nu tas nästa steg när Zlatan Ibrahimovic ska dela ut priset "Number 10" på Fotbollsgalan den 20 november. Det är SvFF och Volvo Car Sverige som instiftar stipendiet, men initiativet kommer från Zlatan och varumärket.

– Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.