söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Yamaha släpper barnbok om nedskräpning i haven

Publicerad: 2 juni 2023, 08:29

"Siri och Skräpmonstret" är en del av ett långsiktigt samarbete mellan Yamaha och Ocean Crusaders. Bakom kampanjen ligger pr-byrån Wikberg&Frisk.

Ämnen i artikeln:

Wikberg&FriskKampanjPR-kampanjReklamkampanjHållbarhet

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Boken riktar sig till barn i åldrarna 3-6 år, och berättar historien om Siri och hennes familj som är ute med sin båt och möter skräpmonstret Umi som behöver hjälp att rädda sin pappa från att fastna i skräp under vattnetytan. Boken ska lära barn om havsmiljöns betydelse och vikten av att ta hand om våra vatten.

Yamaha gör sedan 2019 en bredare satsning på att engagera samhället i arbetet med att hålla haven rena. Genom att aktivera förskolor runt om i landet hoppas man kunna skapa en större medvetenhet om problemet med plast i haven, samtidigt som man ger barnen möjlighet att lära sig mer om miljön och vad de själva kan göra för att bidra till en hållbar framtid. Här ska boken fungera som ett verktyg för att inspirera barnen att ta ansvar.

Boken kommer att finnas tillgänglig gratis på över 100 platser i Sverige, bland dessa är det främst restauranger, hamnar och caféer i närheten av vatten i sommar. Boken kommer också att finnas digitalt på Yamahas hemsida.

Arbetsgrupp

Yamaha Motor Scandinavia

Lena Nygårdhs Brand Specialist Marine

Jacob Anderson, marknadschef

Wikberg&Frisk

Sara Wikberg, Founding Partner

Elvira Andersson, PR-konsult

Linda Lingstedt, PR-konsult

Dan Vesterberg, produktionsledare
Copy Daniela Westmark

Illustrationer Gahmeur Z

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev