Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Youtube steker PewDiePies show efter antisemitiska skämtet

Publicerad: 14 februari 2017, 14:40

Annons för serien "Scare PewDiePie".

Foto: Youtube

Youtube ställer in säsong två av Felix "PewDiePie" Kjellberg serie i betaltjänsten Youtube Red. Dessutom försvinner han deras premiumtjänst för annonsörer. Orsaken: hans video som anklagas för antisemitism.


Ämnen i artikeln:

PewdiepieYoutube

Resumé rapporterade tidigare i dag att Disney-ägda Maker Studius har brutit sitt samarbetsavtal med den svenske Youtube-stjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg. Orsaken är en video med två indiska män som håller upp en skylt med texten "Death to all Jews" (Död åt alla judar). Ett annat klipp innehåller en man klädd som Jesus hållandes en skylt där det stod "Hitler did absolutely nothing wrong".

Enligt Felix Kjellberg ska videon ses som en kritik mot den Tel Aviv-baserade tjänsten Fiverr där användarna kan betala fem dollar för att få andra att utföra absurda saker. Samtidigt har han gjort avbön och sagt att innehållet i hans videos ska ses som underhållning snarare än politik, men att han förstod att de skämt han dragit varit över gränsen.

Nu fortsätter dock varumärken att ta avstånd från den svenske Youtube-stjärnan. Det är självaste Youtube som meddelar att de ställer in säsong två av serien "Scare PewDiePie" på deras premiumtjänst Youtube Red. Dessutom plockas han bort från nätverket Google Preferred som erbjuder varumärkessäkrat innehåll att synas intill. Det rapporterar Variety.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg är världens största Youtuber och har samlat ihop 14,7 miljarder visningar på sina videos och har 53 miljoner prenumeranter på sin kanal. Han hotade så sent som i höstas att stänga ner sin kanal.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PewdiepieYoutube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.