Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

1 000 inlämnade mobiler – för ensamkommande flyktingbarn

Publicerad: 18 december 2015, 15:42

Nystartsmobilen är ett initiativ från Tele2 och Fotografiska.

Foto: Spotlight/Colourbox

Tele2, Fotografiska och Spotlight Pr har genom kampanjen Nystartsmobilen hittills samlat in över 1 000 trasiga mobiltelefoner. För varje mobil får ett ensamkommande flyktingbarn en smartphone.


Ämnen i artikeln:

Tele2Spotlight PRKampanjFotografiska

Projektet Nystartsmobilen inleddes för drygt en månad sedan för att uppmärksamma Fotografiskas utställning ”Där barnen sover” som visar de utsatta barnen som flyr genom Europa.

Människor har fått lämna in sina gamla mobiltelefoner till Fotografiska museet och butiken F Concept vid Sergels torg i Stockholm. Men projektet har även tagit sig ut i landet, genom ett samarbete med fraktföretaget DHL, där man kunnat lämna mobilerna till DHL:s chaufförer. För varje mobil som lämnas in så ger Tele2 en smartphone med kontantkort till ett ensam kommande flyktingbarn.

Kampanjen genomförs i samarbete med Tele2:s pr-byrå Spotlight.
– Vi tror att modern teknik och möjligheten att kommunicera är ett viktigt redskap i integrationsfrågan. För oss är det självklart att hjälpa till i den pågående flyktingkrisen och Nystartsmobilen är ett naturligt och sätt för oss att göra det, säger Karl Skoog, brand engagement manager Tele2, i en kommentar.

Kampanjen har hittills resulterat i runt 1 000 insamlade telefoner. Utdelningen av nya smartphones sker med hjälp av Refugee Phones. Insamlingen pågår fram till 7 februari.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.