Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

300 000 pr-notan för Saudi-skandalen

Publicerad: 18 juni 2012, 06:25

Ann-Soif Pejler Carlsson, kommunikationschef på Totaltförsvarets Forksningsinsituti, FOI.

Foto: Pressbild.

Totaförsvarets Forskningsinstitut, FOI, anlitade krishanteringsrådgivare för över 300 000 kronor i samband med att vapenanläggningssskandalen i Saudiarabien rullades upp: – Väl använda skattepengar, säger kommunikationschefen Ann-Sofi Pejler Carlsson till TT: – Horribelt, säger Peter Rådberg, miljöpartiets ledamot i Försvarsutskottet.


Ämnen i artikeln:

Sten TolgforsFOIGullers

Den 6 mars avslöjade Ekot att Totalförsvarets forskningsinstitut,  FOI, bildat bulvanföretaget SSTI för att samordna byggnationen av en  anläggning för pansarvärnsgranater i Saudiarabien, enligt TT.

Försvarsminister Sten Tolgfors valde att avgå och en förundersökning om trolöshet mot huvudman pågår.

FOI  anlitade Gullers Grupp för att reda ut krisen och TT har tagit del av  fakturan.

Notan landar på 316 250 kronor inklusive moms för  mediesammanställningar/analyser.

Kommunikationschefen Ann-Sofi Pejler Carlsson tycker att det väl använda skattepengar:
–  Det skulle inte vara kostnadseffektivt att ha en  kommunikationsverksamhet som är större dimensionerad för eventuella  händelser, säger han.

Miljöpartiets  ledamot i försvarsutskottet, Peter Rådberg, tycker att det hela är  horribelt – även om att han inte känner till exakt hur FOI använt sig av  Gullers:
– Men den före detta FOI-chefen, Lind, var ju hos oss på  försvarsutskottet och han svarade inte på en enda fråga. Han redogjorde  bara för ärendet generellt. Det gick inte att få någonting ur den  karln, säger han till TT.

Vänsterpartiets ledamot i försvarsutskottet, Torbjörn Björnlund, är också kritisk:
–  Men det som kommer upp i mitt huvud är att de försöker att dölja saker  som de är rädda ska komma ut och att de då behöver hjälp med att reda ut  hur de ska dölja det, säger han till TT.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Sten TolgforsFOIGullers

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.