Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"347 miljoner räcker inte"

Publicerad: 8 juni 2009, 15:06

Svenska grevinnan Marie Douglas-David har löpt gatlopp i medierna. Detta efter att hon tyckt att de 347 miljoner kronor som hon erbjöds vid skilsmässan med George David var för lite.


Ämnen i artikeln:

Weber Shandwick

Marie Douglas-David. Foto: Ylva Niklasson/Resumé

Marie Douglas-David är grevinna och har jobbat i finansbranschen. Hon gifte sig 2002 med den förmögne George David. När de sedan skulle skiljas erbjöd George David Marie-Douglas David 347 miljoner kronor.

Den här uppgörelsen har inte Marie Douglas-David gått med på. Istället anser hon sig ha rätt till 800 miljoner kronor plus ett underhåll på 1 miljon i månaden.

Det är inget ovanligt att en part vill ha mer vid en skilsmässa. Däremot skapade den lista på vad pengarna skulle gå till stor uppmärksamhet. Både i svenska och amerikanska medier. Enligt nyhetsbyrån AP hade Marie Douglas-David redogjort för följande veckoutgifter, som underlag för den större summan:
Limousineservice: 6000 kronor
Kläder: 36 000 kronor
Hår och hudvård: 8 000 kronor
Restauranger och nöjen: 12 000 kronor
Resor 65 000 kronor

Nu har Marie Douglas-David skaffat sig en svensk pr-byrå. Uppdraget har gått till Weber Shandwick.
– Marie vill ha någon som kan hjälpa henne med mediehanteringen efter alla skriverier, bekräftar byråns vd Christina Saliba för Realtid.se.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Weber Shandwick

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.