måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

43,6 miljoner skäl att fira

Publicerad: 8 november 2010, 15:45

Läst om en ny skandalbok? De flesta du frågar kommer att svara ja. Enligt Retriever har Den motvillige monarken i skrivande stund kammat hem ett medieutrymme värt mer än 43,6 miljoner kronor – bara i tryckt press och på tidningarnas sajter.

Ämnen i artikeln:

RetrieverDen motvillige monarken

FT

Fredrik Thambert


Carl XVI Gustav Den motvillige monarken.

Förra veckan präglades av en bok och en presskonferens. Skriverierna om kungens påstådda affärer har gått från noll till hundra på rekordtid. Mediebevakningsföretaget Retriever har gått igenom allt som har skrivits i dagspressen, i pappersform och på sajterna, och räknat ut hur mycket medieutrymmet hittills är värt. Summan landar på över 43,6 miljoner kronor.

– Vi tittar på utrymmet i textmängd som boken har fått i förhållande till hur mycket det kostar att annonsera, säger Therèse Olsson, marknadschef på Retriever i Sverige.

I beräkningen har de jämfört textmängden med vad det kostar att annonsera på helsidor i papperstidningen och i banners på sajterna. Positiva artiklar har fått ett högre värde än neutrala och negativa.

– Men jag har svårt att se att något som har skrivits är negativt för förlaget, säger Therèse Olsson.

I Retrievers mätning har de inte räknat med allt det utrymme som boken har fått i tv, radio, på bloggar och på Twitter. Hade det gjorts skulle summan ligga bra mycket högre.

– Det här är ett ämne som många har tassat kring länge, men som ingen har berört så faktiskt och skarpt som nu, säger Therèse Olsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev