Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

AB Volvos presschef blir informationsdirektör

Publicerad: 11 oktober 2011, 09:07

Volvos presschef Mårtin Wikforss tar över som informationsdirektör efter Per Löjdquist som går i pension. Samtidsigt strukturerar Volvo om sin verksamhet, då att bland annat försäljning och marknadsföring struktureras om i tre regionala organisationer som rapporterar till vd Olof Persson.


Ämnen i artikeln:

Volvo

Mårten Wikforss. Foto: Volvo.

Mårten Wikforss är chef för Volvokoncernens medierelationer, och kommer att fortsätta vara så fram till juli 2012. Då tar han över jobbet som informationsdirektör efter Per Löjdquist som går i pension.

Samtidigt gör bolaget stora förändringar i sin organisation, bland annat för att stärka föräsljningen och marknadsföringen. Tidigare har bolaget varit uppdelat i fyra enheter: Volvo Trucks, Renault Trucks, Mack Trucks och UD Trucks. Nu organisaerar de istället bolaget o tre geografiska orgnanisationer som rapporterar direkt till vd Olof Persson.

– Vi gör det här för att uppnå en mer rörlig och effektiv organisation med ett större fokus på våra kunder och varumärken, säger han i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Volvo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.