Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Absolut lanserar plattform för att minska barsvinnet

Publicerad: 15 november 2018, 09:25

'The Green Hustle' är Absolut Companys senaste initiativ som syftar till att minska svinnet i världens barer och göra bartenders mer medvetna om hållbarhetsfrågor.


Ämnen i artikeln:

Absolut Vodka

Minns ni vaskningstrenden? Problemet med svinn från barmiljön är vanligt, och ett stort problem även innanför bardisken. Bara i London beräknas barerna efterlämna 800 000 ton skräp varje år.  Med initiativet "The Green Husle" vill inspirera bartenders till att jobbamer hållbart. Detta genom att lära ut roliga och enkla "hustles" som de kan använda för att minska svinnet.

– Få människor associerar barer med hållbarhet idag, men jag tror att vi snart kommer att se ett uppvaknande och en mer ansvarstagande cocktail-era. Det är egentligen enkelt att börja motverka barsvinn. Gör lag av använda och kantstötta frukter, kompostera, sluta använda plast – och gå med i rörelsen, säger Bex Almqvist, medskapare av the Green Hustle och Global Marketing Manager On Trade på Absolut Vodka i ett pressmeddelande.

Matsvinn och hållbarhet är frågor är frågor som länge varit på agendan inom restaurangvärlden. Nyligen har diksussionen tagit steget in i barvärlden där barer som Dandelyan (London), Native (Singapore) och Trashtiki (pop-up) är starka förespråkare och initiativtagare. Ett plastsugrör tar naturen ca 200 år att bryta ner och omkring 8,5 miljoner sugrör slängs i bara Storbritannien varje år. Med 50 000 barer i Storbritannien, 60 000 barer i USA och 260 000 barer i Spanien – det blir mycket skräp sammanlagt.

The Green Hustle är tänkt att bli en ny global plattform för bartenders skapad av före detta bartendern Bex Almqvist och Ricardo Dynan, global varumärkesambassadör för Aboslut samt anti-waste bartenderduon Trashtiki. Bartendern Hampus Thunholm från svenska Svartklubb by Fäviken har även han varit en avgörande part i skapandet av programmet.

Absolut Companys initiativ huserar i dagsläget online  och i seminarieform, men kommer inom kort att expandera till andra kanaler.

– The Green Hustle handlar om att inspirera bartenders till att bli delaktiga genom enkla hacks i deras barer som bidrar till en bättre miljö, bättre industri och en bättre affär för den enskilda baren. Programmet är skapat av bartenders för bartenders med målet att skapa förändring. Hållbarhet är en överväldigande fråga, vi hoppas att the Green Hustle ska göra den mindre skrämmande och mer tillgänglig för alla – de små förändringarna kan leda till stor positiv påverkan och du kan ha kul och vara innovativ längs vägen", säger Bex Almqvist i en kommentar.

Just hållbarhet har varit prioriterade för Absolut Vodka sedan starten. Bolaget har ett av de mest energieffektiva destillerierna i världen, men den produktion som genererar 96 procent mindre koldioxidutsläpp per liter än vad ett genomsnittligt destilleri gör. Absoluts produkt är framtagen genom One Source, vilket innebär full kontroll i produktionen.

FAKTA
The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa och Our/Vodka. Absolut Vodka är världens femte största internationella spritvarumärke. Absolut Vodka tillverkas i Åhus, Skåne, och är Sveriges enskilt största livsmedelsexport. Malibu är världens största rombaserade spritdryck med kokosnötssmak, med försäljning i över 150 länder. Kahlúa kaffelikör är världsledande inom sitt segment. Sedan juli 2008 är The Absolut Company, tidigare V&S Vin & Sprit AB, ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm, vd är Anna Malmhake.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Absolut Vodka

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.