Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Absolut släpper flaskdesign som ska uppmuntra till återvinning

Publicerad: 1 oktober 2019, 09:37

Med sina olika flaskdesigner har Absolut Vodka genom åren tagit ställning för en lång rad frågor. Nu tar man för första gången fram en flaska för att uppmärksamma klimatfrågan.


Ämnen i artikeln:

Absolut VodkaAbsolut

Sedan Andy Warhols tid har Absolut Vodka flitigt använt sina egna flaskor som kommunikationskanal när det kommer till att ta ställning i olika frågor. Nu väljer man att släppa en flaska i linje med den globala varumärkesplattformen "Create a Better Tomorrow, Tonight" där man vill synliggöra hur mycket man jobbar med återvinning. Den nya flaskan är precis som andra Absolut-flaskor tillverkad av 41 procent återvunnet glas och kommer finnas tillgänglig på 80 marknader. Bakom designen och konceptet står svenska Drama Queen i samarbete med glasbruket Ardagh Group.

– Absolut har länge kämpat för mer hållbara produktionsmetoder och det känns fantastiskt att få fira de framsteg vi gjort med att för första gången uppmärksamma hållbarhet i vår flaskdesign, säger Henrik Ellström, director of strategy and innovation på Absolut Vodka, i ett pressmeddelande.

I samband med släppet av flaskdesignen publicerar Absolut även en guide till hur deras konsumenter kan leva en mer hållbar vardag. Guiden är framtagen i samarbete med hållbarhetsinfluencern Lauren Singer och klimatjournalisten Luci Siegle.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Absolut VodkaAbsolut

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.