Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Adidas vill se Henke på fotbollsplanen

Publicerad: 20 januari 2009, 10:17

Henrik Larsson dröjer med besked om sin fotbollsframtid. Inget tyder på att han slutar med innebandyn inom de närmaste veckorna. – Givetvis ser vi gärna att han fortsätter med fotbollen, men vi står bakom honom i vilket beslut han än fattar, säger Emma Stjernlöf, pr-chef för Adidas, som sponsrar Larsson.


Ämnen i artikeln:

AdidasEmma StjernlöfHenrik Larsson

Henrik Larsson i en tidigare Adidas-kampanj.

Helsingborgs IF, landslagsledningen och alla fans väntar fortfarande på att Henrik Larsson ska bestämma sig – blir det en säsong till eller lägger han fotbollsskorna på hyllan?

Glenn Stjernkvist, sportchef i FC Helsingborg, där Henrik Larsson spelar innebandy, säger att Henke har ett tillsvidare-avtal med klubben.

– Henrik har inte kommit med något besked om fotbollen. Han kör på hos oss och inget tyder på att han ska sluta hos oss inom de närmaste veckorna, säger Glenn Stjernkvist.

Adidas, individuell sponsor till Henrik Larsson, vill gärna att Henke fortsätter sin fotbollskarriär.

– Givetvis ser vi gärna att han fortsätter med fotbollen då vi anser att han är en fantastisk spelare som fortfarande har mycket att bidra med. Vi står dock bakom honom i vilket beslut han än fattar, säger Emma Stjernlöf, pr-chef för Adidas i Norden, till Resume.se.

Hur ser ert avtal ut med Henrik Larsson?

– Henrik Larsson är en av Adidas allra främsta symboler i Sverige genom tiderna, men även internationellt sett under sin storhetstid i Europa. Han har varit kontrakterad av oss sedan 2004, och avtalet innefattar både finansiell- och produktsponsring.

Har ni kontakt med honom? Har han lämnat något besked till er?

– Ja, vi har kontinuerlig kontakt med Henke men han har inte lämnat något besked gällande vad han beslutar sig för ännu.

Kan det bli aktuellt att sponsra honom även om han slutar spela?

– Vi vill inte spekulera för mycket i det innan vi vet vad han beslutar sig för, men oavsett så kommer vi att ha ett samarbete i någon form. Henrik är en fantastisk ambassadör för Adidas och representerar på ett utmärkt sätt de värderingar vi står för – både på och utanför planen.

Hur ser ni på hans innebandysatsning? Stöttar ni honom där på något sätt?

– Henrik fattar själv de beslut som rör sin karriär. Han spelar givetvis i indoor-skor från Adidas, men i övrigt är vi inte involverade i hans innebandysatsning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.